Van Ark: ‘Ik blijf graag in gesprek met de sector’

Staatssecretaris Tamara van Ark ‘ziet en snapt dat het voor veel ondernemers in de kinderopvang moeite kost om gekwalificeerd personeel te vinden’ en ‘zij blijft graag in gesprek met de sector’. Dat laat Van Ark, via haar woordvoerder, weten aan de redactie van Kinderopvangtotaal.
Foto: ANP

Terwijl de Brancheorganisatie vorige week haar overleg met het ministerie van Sociale Zaken opschortte en de initiatiefnemers van de petitie ‘Kom op voor kinderopvang’ via een massale mailing hun zorgen uitten tegenover politici, hebben ook wij vragen gesteld aan staatssecretaris Tamara van Ark. De aanleiding was het artikel Van Ark: ‘Geen uitstel nieuwe bkr’, waarin Van Ark enkele stevige uitspraken doet.

Knelpunt

Een van de knelpunten was dat Van Ark zich baseerde op het rapport De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2022 van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA), die op de middellange termijn geen knelpunten voorziet

2
660

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.