Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Valse VOG’s in omloop

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vraagt organisaties te controleren of er vervalste Verklaringen Omtrent het Gedrag (VOG) in de personeelsdossiers zitten. Reden daarvoor: in de jeugd- en gezondheidszorg zijn valse VOG’s in omloop.
Foto: Ministerie van Veiligheid en Justitie

Een

Registreren

2 REACTIES

  1. Tjonge, wat een nieuws in kinderopvangtotaal wat helemaal geen betrekking heeft of kan hebben als je iedere VOG moet koppelen in het PRK.
    Lees ook vooral de reactie van GGD Amsterdam.

    Kinderopvangtotaal dit vindt ik echt slecht nieuws verspreiden (onrust zaaien) terwijl wij door de overheid en door de organisaties vanuit de kinderopvang zo ons best doen om het ‘veilig’ te hebben en te houden. De kinderopvang positief in het nieuws laten komen zou jullie sieren.

    Wij zijn KINDEROPVANG, waar veel en strengere wet/regels gelden en wij ons daar ook van bewust zijn en ik in ieder geval ook naar handel. Wij zijn geen school/onderwijs of instelling/organisatie werkend in de jeugd- en gezondheidszorg. Dit nieuws hoort naar mijn mening niet kinderopvangtotaal thuis.

  2. Lees alle reacties
  3. Het is niet mogelijk om met een valse verklaring omtrent het gedrag in te schrijven in het personenregister kinderopvang. Hierbij is namelijk het kenmerk van de VOG gekoppeld aan de identiteit via de DigiD. Van personen die zijn ingeschreven in het PRK is het dus niet noodzakelijk om een extra controle te doen. Het kan wel zinvol zijn om van diploma’s de echtheid te controleren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.