Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Update: storing Justis opgelost, wel langere wachttijd VOG-aanvragen

De storing bij screeningsautoriteit Justis is weer grotendeels opgelost. Voor de kinderopvang betekent dit dat het ook het inschrijven in het Personenregister Kinderopvang (PKR) weer mogelijk is, met een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
update-storting-justis-opgelost-inschrijven-in-prk-weer-mogelijk
Kzenon / stock.adobe.com

De systemen die nodig zijn voor het aanvragen, afgeven en verlengen van VOG’s, GVA’s en boa-aktes waren enkele weken niet beschikbaar vanwege de storing bij  Justis sinds 15 oktober. Het Personenregister Kinderopvang was wel te raadplegen, maar er konden geen nieuwe inschrijvingen plaatsvinden.

VOG aanvragen

De problemen voor de kinderopvang zijn nu opgelost. Het is weer mogelijk om VOG’s digitaal aan te vragen via MijnJustis. Justis meldt op haar website: ‘Houd vanwege de grote toestroom VOG-aanvragen wel rekening met een langere doorlooptijd. Ook de ontvangstbevestiging van de VOG-aanvraag kan enkele dagen langer duren dan u van ons bent gewend.’

Personenregister Kinderopvang

Daarnaast is het weer mogelijk voor personen om zich in te laten schrijven in het Personenregister Kinderopvang. Daarvoor is een geldige VOG nodig, die niet ouder is dan twee maanden.

Lees de laatste nieuwsupdate van Justis (datum 5 november 2021) en bekijk de veelgestelde vragen >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.