Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noorse organisatie neemt opnieuw kinderopvang over

De Noorse organisatie Norlandia heeft opnieuw een kinderopvangorganisatie in Nederland overgenomen: Kakelbont Kids in Maarssen. Eerder dit jaar werd kinderopvangorganisatie Kindex uit Voorschoten overgenomen. Het is te verwachten dat de Noorse organisatie meer kinderopvangorganisaties gaat overnemen.
Noorse organisatie neemt opnieuw kinderopvang over
Foto: ANP

Norlandia maakt deel uit van de organisatie The Norlandia Care Group die, behalve kinderopvang, ook verzorgingshuizen en speciale zorghotels onder hun hoede hebben. In totaal werken er 2600 mensen. De kinderopvangorganisaties functioneren vaak onder een andere naam zoals VIFO Barnehagene en Småstrilane.

Nieuwe vestigingen

Kakelbont Kinds viel Norlandia in positieve zin op omdat het dit jaar, volledig tegen de trend in, twee nieuwe locaties opende. Dat kon omdat er meer vraag was naar opvang dan plaatsen. ‘Een positieve uitschieter in een krimpende markt waarmee Kakelbont Kids heeft bewezen dat haar manier van werken gewaardeerd wordt’, zegt Mark Peschier die als landenmanager verantwoordelijk is voor de kinderopvangtak van Norlandia in Nederland.

Scandinavië rolmodel

Omdat Kakelbont Kids graag nog meer wil groeien, stond het open voor een overname door een grotere speler. ‘Norlandia is een ambitieuze strategische partij met voldoende middelen, deskundigheid en een gemeenschappelijke visie’, zegt John Lennartz, manager bso bij Kakelbont Kids. Bovendien vindt Lennartz Scandinavische landen een rolmodel als het gaat om kinderopvang, en dan vooral op het gebied van zorg, voeding en kwaliteitsnormen. ‘Wij zijn verheugddat we gebruik kunnen maken van de expertise van Norlandia op het gebied van kinderopvang.’

Geen veranderingen

Momenteel heeft Kakelbont Kids negen locaties voor buitenschoolse opvang in Maarssen, voorschoolse opvang en tussenschoolse opvang in de lunchroom. Lennartz benadrukt dat er door de overname niet meteen van alles verandert. ‘Het persoonlijke karakter van Kakelbont Kids blijft gehandhaafd.’ Ook zegt hij dat Kakelbont Kids de voordeligste aanbieder in de regio blijft.

De overname van Kindex in maart 2014 was de eerste buitenlandse zet van Norlandia. Toen al werd duidelijk dat de Noorse organisatie open stond voor meer overnames. Toenmalig directeur van Kindex Jan Schalx was enthousiast over de buitenlandse overname. ‘Ik moet er niet aan denken dat ik door een overname de werkgelegenheid op het spel zou zetten. Bij Norlandia heb ik het vertrouwen dat de continuïteit wordt nagestreefd.’ Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.