Tweede Kamer kritisch over ‘halve stap’ naar basisvoorziening

Staatssecretaris Tamara van Ark beleefde haar vuurdoop tijdens het Algemeen Overleg Kinderopvang in de Tweede Kamer. Met een volledig nieuw team van woordvoerders kinderopvang van partijen in de Tweede Kamer werd er tijdens het algemeen overleg gesproken over de beroepskracht-kindratio voor baby’s, het personenregister, kinderopvang als basisvoorziening, personeelstekorten en de inzet van pedagogisch coaches.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ANP Photo

Linkse partijen (Groen Links, PvdA en SP) hadden dezelfde dag nog op de website Joop.nl een opiniestuk gedeeld waarin ze opriepen tot het instellen van één voorziening waar alle jonge kinderen in Nederland terecht kunnen. Zo’n basisvoorziening wordt al langer voorgesteld door sectorpartijen in de kinderopvang, de PO-Raad, de VNG en de SER. Maar een voorziening waar alle peuters, ongeacht of zij een achterstand hebben, 16 uur per week terecht kunnen, gaat dit kabinet een stap te ver.

Duidelijke richting kabinet

Staatssecretaris Van Ark: ‘Het kabinet maakt een heel duidelijke keuze. Kinderopvangtoeslag is bedoeld voor arbeidsparticipatie, achterstandsmiddelen zijn bedoeld om

0
1408

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.