Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee keer brandalarm in Purmerend

Twee keer brandalarm in Purmerend

Nooit eerder was het brandalarm in kinderdagverblijf Kelsey in Purmerend afgegaan, maar nu was het twee keer in één week raak. De eerste keer bleek er sprake te zijn van een technisch mankement aan de melder, de tweede keer bleek de tandartsstoel van de praktijk in hetzelfde pand waarschijnlijk door kortsluiting in brand te zijn geraakt.

Kordate actie
De kinderen zijn gelukkig nooit in gevaar geweest. Volgens protocol waren alle kinderen direct buiten. De eigenaresse van het kinderdagverblijf is trots op de kordate actie van pedagogisch medewerkers en de brandweer. ‘Ons pand is zó beveiligd dat wanneer een brand- of rookmelder afgaat, de brandweer daar ook onmiddellijk melding van krijgt. Die stond dan ook enkele weken geleden heel snel bij ons op de stoep’.

Opvang op het stadhuis
Omdat tijdens de tweede brandmelding het wat langer duurde voordat de kinderen naar binnen konden, zijn groepsleiding en kinderen ondertussen opgevangen in het stadhuis van Purmerend. In een politie-auto werden ze naar het stadhuis vervoerd wat natuurlijk veel indruk maakte. Hoe vervelend ook, volgens de eigenaresse van Kelsey is een en ander geheel volgens de afspraken verlopen en hebben de kinderen alles goed doorstaan. ‘Samen met de kinderen hebben we met speelgoed politieauto’s en brandweerauto’s gespeeld en het bleek dat ze het allemaal prachtig hadden gevonden en absoluut niet bang waren geweest.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.