Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee besmette kinderopvangmedewerkers namen zelf al voorzorgsmaatregelen

Twee kinderopvangmedewerkers van kinderopvangorganisatie 2Samen in Den Haag zijn besmet met het coronavirus, maar namen zelf al voorzorgsmaatregelen door op tijd in quarantaine te gaan. Hierdoor is het contact met andere collega's en kinderen beperkt gebleven.
iStock

Dat meldt AD.nl.

Beide medewerkers hebben het coronavirus opgelopen na contact met een besmette persoon die naar een risicogebied was afgeleid. Kort na dit contact voelden zij zich niet lekker en kozen er uit voorzorg voor om thuis te blijven. Daardoor is het contact met collega’s en kinderen beperkt gebleven.

Niet besmettelijk

Op de dag dat zij nog wel werkten waren zij volgens de GGD dan ook niet besmettelijk, omdat ze nog geen klachten hadden. De medewerkers stonden niet op een groep. De twee maken het naar omstandigheden goed en zitten nog in thuisisolatie.

Om te voorkomen dat Brabantse kinderopvanglocaties de deuren sluiten tijdens het coronaregime, zal de toezichthouder in Noord-Brabant rekening houden met situaties die ontstaan op de kinderopvang door bijvoorbeeld ziekte van personeel. Al mogen ‘de veiligheid en het belang van kinderen niet evident worden geschaad’. Lees meer

Al het nieuws lezen dat wij publiceerden over het coronavirus? Klik hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.