Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TU Delft-student bedenkt stoel voor kinderopvangmedewerker

Frédérique Valk, student van de Technische Universiteit (TU) Delft, heeft een innovatieve stoel ontworpen, om de fysieke belasting van kinderopvangmedewerkers te verminderen. Daarmee wint zij de PFZW Design Award 2020.

Haar design is gekozen tot de beste van verschillende oplossingen die studenten van de opleiding Industrieel Design van de TU bedacht, om de fysieke belasting van medewerkers in de kinderopvang te verminderen.

Brede toepasbaarheid

De brede toepasbaarheid van haar concept voor de hele sector was doorslaggevend: de 24-jarige Frédérique bedacht een meubel dat bestaat uit twee aparte blokken waarmee eenvoudig een stoel gemaakt kan worden. Frédérique: ‘Tijdens mijn onderzoek bij onder andere de SWKGroep, kwam ik erachter dat voor pedagogisch medewerkers alles in het teken staat van de kinderen en dat alles in de waan van de dag gebeurt. Op deze twee aspecten wilde ik inspelen met mijn concept door een product te maken dat op verschillende manieren ingezet kan worden en waar de pedagogisch medewerkers én de kinderen echt iets aan hebben. De stoel zorgt er niet alleen voor dat de rug en knieën van pedagogisch medewerkers minder belast worden, maar is door de abstracte vormen ook een leuk speelobject voor de kinderen.’

Fysieke ontlasting pm’ers

Volgens de jury van de PFZW Design Award is het ontwerp van Frédérique het beste toe te passen in de praktijk, vergeleken met de andere ontwerpen. Jurylid Martin de Ruit, voorzitter van de raad van bestuur van de SWKGroep: ‘Het product moet in de routine van de kinderopvang passen en daar sluit het concept van Frédérique Valk perfect bij aan. Het draagt bij aan de fysieke ontlasting van pedagogisch medewerkers, is duurzaam en kan in iedere groep toegepast worden.’

Samen met PFZW en de specialisten van de SWKGroep gaat Frédérique onderzoeken wat er nodig is om haar idee verder te ontwikkelen, zodat mogelijk de hele sector er in die toekomst van kan profiteren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.