Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Toezicht gastouder moet anders: ‘Gastouder belde me huilend op na inspectie’

Een gelijkwaardige samenwerking tussen toezichthouders, gastouders en gastouderbureaus: daarvoor pleit Astrid Plugge, eigenaar van het landelijke Gastouderbureau Mare. ‘Helaas voelen gastouders zich nog te vaak onveilig tijdens inspecties en laat de communicatie tussen toezichthouders en gastouders te wensen over.’
toezicht-gastouder-moet-anders-gastouder-belde-me-huilend-op-na-inspectie
tomertu / stock.adobe.com
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Kinderopvangtotaal.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

5 REACTIES

  1. Duidelijk verhaal! ‘In het LKK-rapport wordt gesteld dat er uitschieters naar beneden zijn. Daardoor is overall toch een negatief beeld van gastouderopvang ontstaan, stelt Plugge. Deze uitspraak is een eigen leven gaan leiden.’ Hier zit de angel van het hele verhaal. Negatieve beeldvorming is voor gastouderopvang in Nederland al 40 jaar een handicap. Het gesprek aangaan is voor de inspectie de enige manier om te leren hoe het in werkelijkheid gaat.

  2. Lees alle reacties
  3. De signalen uit dit artikel zijn herkenbaar. Vooruitlopend op “O jee de GGD” bleek uit ons (M. Smids en R. Ploemen) onderzoek dat 72% van de Pedagogisch Professionals in de kinderopvang en 53% van de gastouders zich onzeker en onveilig voelde tijdens een inspectiebezoek. Inmiddels zijn wij volop in gesprek met o.a. GGD GHOR om gastouder(bureau)s, kinderopvang en GGD nader tot elkaar te brengen. Ideeën daarbij zijn meer dan welkom! Mathelijne Smids

  4. Gelukkig gaat het in Breda wel goed, ik heb in ieder geval geen vervelende ervaringen. De éne inspecteur is wat strenger dan de andere, maar dan nog valt het altijd reuze mee. Ik vind het wel lastig dat ze onaangekondigd komen en dat veroorzaakt wel eens lastige situaties. Soms slapen de kindjes en ga ze dan niet storen. Moeten ze even wachten of op een ander tijdstip komen. De rookmelders ga ik ook echt niet testen terwijl de kinderen rondlopen. Ik test ze dan na 18 uur, film het en stuur het op.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.