Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tilburg start campagne voor werken in de kinderopvang

Zestig kinderopvanglocaties in Tilburg en Eindhoven starten samen met Servicebureau Kinderopvang een grootschalige wervingscampagne, om geïnteresseerden enthousiast te krijgen voor het vak van pedagogisch professional. Goed nieuws: ook 50-plussers zijn welkom.
iStock

Het is tijd om de zeilen bij te zetten: de kinderopvang kampt met personeelstekorten en nieuwe aanwas lijkt niet altijd voorhanden. Dat weten ze in Tilburg en Eindhoven ook. Vijftig kinderopvangorganisaties uit Tilburg en tien uit Eindhoven profileren zich tijdens keuzemarkten, waar geïnteresseerden kunnen ontdekken of werken in de kinderopvang iets voor hen is én of ze de juiste kwalificaties bezitten.

BBL

‘Mensen die nog niet de juiste diploma’s hebben kunnen via ons een speciale opleiding; een zogenaamde Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) volgen. We gaan dan eerst kijken welke organisatie en locatie het beste bij jou zouden kunnen passen. Is er een match dan bespreken we de opleidingsmogelijkheden’, vertelt Marieke van der Meulen, directeur Bedrijfsvoering bij Servicebureau Kinderopvang.

Voor iedereen

Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd. ‘Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent. En dan maakt het voor ons niet uit of je nou net komt kijken op de arbeidsmarkt of dat je tegen je pensioengerechtigde leeftijd loopt, maar nog een paar jaar betekenisvol werk wilt doen.’

Pedagogisch professional

Bij Servicebureau Kinderopvang spreken ze graag over pedagogisch professionals, in plaats van pedagogisch medewerkers. Van der Meulen: ‘Werken in de kinderopvang is een professioneel beroep. Je geeft kinderen een basis mee waar ze de rest van hun leven op kunnen bouwen. Hoe mooi is dat? Het lijkt misschien ‘leuk spelen’; dat is het ook, maar achter dat spel gaat meer schuil dan je denkt. Je kiest activiteiten bewust om bepaalde ontwikkelingsgebieden te stimuleren. En je leert het eigene, unieke van elk kind te zien door bewust naar ze te kijken en elk kind datgene aan te reiken wat het op dat moment nodig heeft. Dat kan niet iedereen. Dat moet je van nature al een beetje in je hebben.’

Keuzemarkten

Het servicebureau helpt kinderopvanglocaties onder meer met hun pedagogisch beleid, kwaliteit, huisvesting, communicaties en bij het zoeken en selecteren van pedagogisch professionals. Op haar website vertellen verschillende Tilburgs professionals in de kinderopvang over de passie die zij voor hun vak hebben, om zo geïnteresseerden te inspireren. De volgende keuzemarkten in Tilburg zijn op dinsdag 2 en maandag 8 april, van 19.00 tot 20.30 uur.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.