Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tafelgesprekken over Pedagogisch curriculum en basisonderwijs

Stichting BKK nodigt pm’ers en managers uit om in gesprek te gaan over waar het Pedagogisch curriculum aan kan sluiten bij de inhoud van het curriculum in het basisonderwijs. BKK organiseert drie tafelgesprekken in Utrecht, Zwolle en Eindhoven.
iStock

In het Pedagogisch curriculum worden de vier basisdoelen uit de Wet IKK wetenschappelijk ingevuld. Houders in de kinderopvang kunnen daarmee hun pedagogisch beleid onderbouwen. In het basisonderwijs wordt gewerkt aan een herziene versie van het curriculum.

Samenwerking

Omdat houders en managers in de kinderopvang en schoolleiders steeds vaker de samenwerking opzoeken (onder meer binnen IKC’s), is het goed om niet alleen een doorgaande leerlijn te realiseren, maar ook om het curriculum in de kinderopvang waar mogelijk te laten aansluiten op het curriculum in het onderwijs.

Doel

Daarom organiseert BKK drie tafelgesprekken, voor pedagogisch medewerkers, praktijkpedagogen, pedagogisch coaches, locatie- en regiomanagers om mee te denken over de invulling daarvan. Het doel van de gesprekken:

  1. verkennen of en waar het ‘Pedagogisch curriculum voor het jonge kind in de kinderopvang’ aan (kan) sluiten bij de inhoud van Curriculum.nu;
  2. vanuit de kinderopvang te reflecteren op de bouwstenen van Curriculum.nu.

Tafelgesprekken

De tafelgesprekken vinden plaats in maart en april, op de volgende data en locaties:

  • Maandag 25 maart, 10.00 – 13.00 uur (incl. lunch), Utrecht
  • Woensdag 3 april, 13.00 – 16.00 uur (incl. lunch), Zwolle
  • Maandag 8 april, 13.00 – 16.00 uur (incl. lunch), Eindhoven

Aanmelden

Mee praten? Aanmelden kan door een mail te sturen met naam, functie, organisaie, e-mailadres en voorkeur voor datum en plaats, naar info@stichtingbkk.nl
De geselecteerde deelnemers ontvangen een definitieve uitdodiging

Klik hier voor meer informatie over het Pedagogisch curriculum en de tafelgesprekken >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.