Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Taaleis voor Rotterdamse pm’ers

Taaleis voor Rotterdamse pm'ers

Gesubsidieerde instellingen in Rotterdam moeten ervoor zorgen dat hun personeelsleden de Nederlandse taal goed beheersen. Doen ze dat niet, dan lopen ze kans geen subsidie meer te krijgen.

Taal als kwaliteitseis
Die eis wil het stadsbestuur ook stellen aan bedrijven die opdrachten uitvoeren voor de gemeente. Dat staat in het Taaloffensief van de gemeente Rotterdam, dat D66-wethouder Korrie Louwes (arbeidsmarkt en participatie) en CDA-wethouder Hugo de Jonge (onderwijs) woensdag presenteerden. ‘Het liefst willen wij de Nederlandse taal als norm opnemen in de algemene subsidieverordening Rotterdam’, staat in het actieplan. ‘We onderzoeken hoe we in de komende aanbestedingen taal als kwaliteitseis kunnen opnemen.’ Zo worden ook taaleisen gesteld aan peuterleidsters en medewerkers in de kinderopvang. Een op de drie kinderen in Rotterdam begint immers met een taalachterstand, die het kind bijna nooit meer inhaalt.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.