Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Superdeluxe kinderdagverblijf in Amsterdam

Superdeluxe kinderdagverblijf in Amsterdam

In Amsterdam Zuid komt een superdeluxe kinderdagverblijf, Villa Vondel, met kinderyoga, pianoles, er komt een theaterruimte, een sportruimte en een computerkamer. In het kinderdagverblijf komt een restaurant met kroonluchters, een bioscoop met echte bioscoopstoelen en een lounge bibliotheek.

Het beste voor hun kind
Overdreven? ”Nee hoor,” zegt eigenaar en directeur Susannah van Rabenswaay in het Parool. ‘Ouders willen het beste voor hun kind.’ Dat blijkt ook wel uit de inschrijvingen. Villa Vondel, dat in mei opent, is nu al nagenoeg vol. Villa Vondel krijgt ook een restaurant waar een diëtiste de samenstelling van biologische maaltijden bepaalt. Ouders kunnen er ontbijten. ‘Dat scheelt de ouders weer een stressmoment in de ochtend.’

Dat kan beter en mooier
Al die extra luxe betekent wel meer kosten voor ouders. Zij betalen niet 6 euro per uur (zoals gemiddeld wordt betaald bij kinderdagverblijven), maar 7,15 euro. Toen Van Rabenswaay in 2002 zelf met haar zoontje bij een kinderdagverblijf kwam, dacht zij: dat kan ik beter en mooier. Ze zette haar toekomstplan om kleding te ontwerpen in de ijskast en stortte zich op de kinderopvang. Inmiddels heeft ze met haar bedrijf ’t Kinderhonk vier kinderdagverblijven in de Watergraafsmeer. Villa Vondel is haar ultieme droom.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.