Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidiegeld om personeelstekort kinderopvang te voorkomen

Kinderopvangorganisaties kunnen een beroep doen op nieuwe subsidiegelden van het ministerie van Volksgezondheid. Dit geld is bedoeld om te verwachten personeelstekorten in de zorg- en welzijnssector aan te pakken.
Foto: AdobeStock

Dit meldt FCB op haar website. Het eerste bedrag dat vrijkomt, bedraagt 6 miljoen euro voor organisaties binnen sociaal werk, jeugdzorg en kinderopvang. In totaal is er 60 miljoen euro beschikbaar dat in verschillende tranches wordt vrijgemaakt. Het meeste geld wordt vrijgemaakt voor de verpleeghuissector,

Werkgelegenheid

Tot en met 2022 stijgt de werkgelegenheid in zorg en welzijn met bijna 200 duizend personen. Als er nu niks gebeurt, kan het tekort aan professionals oplopen tot tussen de 100 en 125 duizend personen. Met deze subsidie hoopt het ministerie dat er meer personeel aangetrokken kan worden en dat huidig personeel voor de sectoren behouden blijft. Vanaf 21 november tot en met 5 december kan de eerste subsidie worden aangevraagd. Waarschijnlijk start een volgende tranche in het voorjaar van 2018.

Omscholen

De subsidie richt zich bijvoorbeeld op het omscholen van werknemers die met ontslag worden bedreigd, met opscholing binnen de organisatie zodat er ruimte wordt gecreëerd voor nieuwe instroom en om nieuwe werknemers aan te pakken. Denk aan het financieren van een beroepsopleiding of het financieren van EVC-trajecten en andere trainingen met maximale vergoedingsbedragen variëren van 250 – 2000 euro per activiteit.

De subsidie wordt via een regionale verdeling beschikbaar gesteld in verschillende tranches. Aanvragen lopen via de website www.sectorplanplus.nl.


Kinderopvangorganisatie CompaNanny is met een eigen traineeship voor universitair opgeleide professionals gestart. Win/win, vindt de organisatie. ‘Zij een razendsnelle start binnen de branche, wij meer (pedagogische) kennis in huis. Lees meer over dit initiatief


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.