Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie voor stageplaatsen in de kinderopvang

Frida Noordzij
Ruimte voor een leerwerkplaats in de kinderopvangorganisatie, maar onvoldoende financiële middelen? Kijk dan eens naar de Subsidie praktijkleren, waarmee de overheid bedrijven stimuleert om leerwerkplaatsen aan te bieden.
AdobeStock

Nergens kun je je zo goed voorbereiden op je toekomstige beroep, als in het werkveld zelf. Om leerwerkplaatsen bij bedrijven te stimuleren, biedt de overheid een speciale subsidie die is aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Compensatie

De financiële compensatie kan oplopen tot 2.700 euro per leerwerkplaats per schooljaar. Daarmee wordt tegemoetgekomen aan het begeleiden van leerlingen op beroepsopleidingen, waaronder de opleiding tot Pedagogisch Medewerker. Erkende leerbedrijven kunnen nog tot en met 17 september 2018 een subsidie aanvragen voor studenten die zij een leerwerkplaats hebben geboden in het afgelopen schooljaar (2017-2018).

Klik hier voor de voorwaarden die gesteld worden aan de Subsidie praktijkleren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.