Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie beschikbaar voor BBL’ers in kinderopvang

Het aantal BBL-plaatsen (combinatie van werken en leren) neemt in heel Nederland af met 10- 20 procent. Ook in de kinderopvang zijn er bijna geen BBL-plekken meer beschikbaar. Maar er is subsidie die het aannemen van BBL’ers betaalbaar maakt.
De opleidingsvorm BBL blijft voor veel jongeren een aantrekkelijke opleidingsvorm. In de kinderopvang is het aantal BBL'ers de laatste jaren snel gekrompen.
De opleidingsvorm BBL blijft voor veel jongeren een aantrekkelijke opleidingsvorm. In de kinderopvang is het aantal BBL'ers de laatste jaren snel gekrompen.

Ondanks de beschikbare subsidie, maken (kinderopvang)organisaties niet gebruik van alle subsidiemogelijkheden, weten ze bij het bedrijf PNO Consultants. In een persbericht attenderen ze organisaties, ook in de kinderopvang, op de mogelijkheden van subsidie voor BBL’ers. De subsidie kan oplopen tot 2.700 euro per volledige praktijkleerplaats.

Erkende leerbedrijven

Het gaat om de subsidieregeling praktijkleren, die verstrekt wordt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het geld is alleen beschikbaar voor geregistreerde ‘erkende leerbedrijven’. Er is subsidie voor praktijkleerplaatsen op vmbo, mbo of hbo. Een werkgever kan na afloop van een schooljaar de subsidie aanvragen voor de periode waarin hij/zij werknemers heeft begeleid bij de beroepsuitoefening. Lees hier of u recht hebt op de BBL-subsidie >>

BBL-plekken

Voor sommige sectoren is in het sectorplan ook geld vrijgemaakt voor meer instroom van BBL’ers, maar voor de kinderopvang is dit niet het geval. Daar bestaat het sectorplan vooral uit subsidie voor omscholing of overplaatsing van medewerkers. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de vraaguitval in de branche. De opleidingsvorm BBL blijft voor veel jongeren een aantrekkelijke opleidingsvorm. In de kinderopvang is het aantal BBL’ers de laatste jaren snel gekrompen.

‘Echte banen’ beloofde minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher bij de aftrap van de sectorplannen. De kinderopvangbranche kreeg al snel 17 miljoen euro toegewezen, die gedeeld moet worden met de branches jeugdzorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Er was discussie of dit geld wel goed terechtkwam. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.