Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stint leasen wordt 50 euro duurder

Stint-eigenaar Edwin Renzen heeft een brief gestuurd aan klanten met de verwachte kosten voor het aanpassen van de stint gezien het tijdelijke toelatingskader. De kosten zullen circa €3.000,- per stint bedragen en het leasebedrag zal stijgen van €200,- naar circa €250,- per maand.
ANP

Stints mogen straks maximaal acht kinderen vervoeren in plaats van tien, er komt een extra rem op, er moet in de toekomst een rijbewijs verplicht worden gesteld en de zitplaatsen moeten een veiligheidsgordel krijgen. Dit is een aantal van de eisen die minister van Nieuwenhuizen stelt aan de nieuwe stint.

Kostenindicatie

Op basis van dit tijdelijke toelatingskader kan de fabrikant van de stint voor een groot gedeelte inschatten wat de aanpassingen zullen zijn. En daarvoor is een kostenindicatie rondgestuurd naar klanten. Voor de aanpassingen van de al bestaande stints worden de kosten geraamd op €3.000,- inclusief btw per stint. Klanten met een stintabonnement kunnen een stijging van € 50,- per maand verwachten, naar €250,- inclusief btw per maand.

De weg op

Nogmaals herhaalt Renzen dat het doel is om de aangepaste stint voor het einde van de zomervakantie weer op de weg te hebben. ‘Dit is uiteraard mede afhankelijk van een snelle politieke besluitvorming zonder ingrijpende veranderingen in het huidige voorstel.’

Inventariseren

In de brief vraagt Renzen aan kinderopvangorganisaties of zij overwegen de stint aan te passen, op basis van de huidige informatie. ‘Om tijdig de aanpassingen aan de Stint te kunnen afronden en gezien de omvang van dit project, is een strakke planning noodzakelijk. Dat betekent dat we vanwege levertijden spoedig de benodigde materialen gaan inkopen. (…) Uw reactie op deze brief geldt uitdrukkelijk niet als opdracht, maar slechts als een inventarisatie. Pas nadat definitief duidelijk is wat de nieuwe eisen zijn en wat dat betekent voor de aanpassingen van de Stint, kunt u hiertoe opdracht geven.’

Waarborgfonds

Achter de schermen wordt door het Waarborgfonds Kinderopvang inzichtelijk gemaakt welke financieringsmogelijkheden er zijn voor organisaties die zelf een of meerdere stints in hun bezit hebben en die de investering niet uit eigen middelen wensen te voldoen. Ook wordt onderzocht welke financieringsvraag er vanuit de sector zal zijn.

Definitieve kosten

‘Zodra het tijdelijk toelatingskader definitief is (we hopen april) zullen wij u informeren met de definitieve kosten en financieringsmogelijkheden. Er volgt dan een orderformulier waarin alle contact- en adresgegevens ingevuld kunnen worden. Mocht u vervolgens ondersteuning wensen omtrent de financiering, dan kunt u zich daarvoor wenden tot het Waarborgfonds Kinderopvang.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.