Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stimuleringsregeling voor training leidinggevende

Het werkveld van leidinggevenden verandert constant. Om leidinggevenden in de kinderopvang hierbij te ondersteunen is er nu een tijdelijke stimuleringsregeling voor het volgen van trainingen. FCB, dienstverlener voor werkgevers en werknemers in (o.a.) de kinderopvang levert een bijdrage ter hoogte van vijftig procent van de daadwerkelijke trainingskosten.
Stimuleringsregeling voor training leidinggevende
Foto: ANP XTRA

De regeling geldt voor trainingen die binnen de thema’s ‘Leidinggeven in een veranderend speelveld’ en ‘Basisvaardigheden voor leidinggevenden’ vallen. Voor deze regeling is voor de kinderopvang een bedrag van €250.000,- beschikbaar gemaakt.

Trainingen

Voor leidinggevenden wordt participeren in de lokale samenleving steeds belangrijker. Met de trainingen ‘Leidinggeven in een veranderend speelveld’ leren leidinggevenden hoe zij moeten netwerken door bijvoorbeeld contacten in de wijk te leggen. Verder wordt van leidinggevenden verwacht dat zij het strategisch beleid van de organisatie kunnen uitdragen en kunnen vertalen naar de pedagogisch medewerkers op de werkvloer. De training ‘Basisvaardigheden voor leidinggevenden’ is bedoeld voor leidinggevenden die direct leiding geven aan medewerkers op de werkvloer. Leidinggevenden leren hier onder andere om met medewerkers in gesprek te gaan over talenten, duurzame inzetbaarheid en loopbaanontwikkeling.

Voorwaarden

Voor iedere deelnemer is een maximale vergoeding ingesteld. Voor de training ‘Leidinggeven in een veranderend speelveld’ bedraagt deze € 2.000,- en voor de training ‘Basisvaardigheden voor leidinggevenden’ is de maximale vergoeding € 1.000,- per deelnemer. FCB vergoedt de helft van de daadwerkelijke trainingskosten per deelnemer. Per werknemer is één keer vanuit FCB een financiële bijdrage mogelijk. De totale financiële bijdrage vanuit de stimuleringsregeling is voor een organisatie maximaal € 10.000,-. Om een aanvraag te doen, moet een aanvrager onder de cao Kinderopvang vallen. De andere voorwaarden zijn op de website van FCB terug te vinden.

Regeling aanvragen

De aanvragen kunnen tot 15 oktober 2014 ingediend worden. De training moet uitgevoerd en afgerond zijn tussen 15 april 2014 en 30 november 2014. De regeling kan via een aanvraagformulier van FCB worden aangevraagd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.