Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steunpunt Brede Scholen organiseert verdiepingsdagen

Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen organiseert in het schooljaar 2013/2014 drie lerende netwerken, in de vorm van een aantal bijeenkomsten binnen een bepaald thema. De thema's zijn: 'kwaliteitsverbetering in de brede school', '0-6 jaar: deze kinderen zijn de toekomst' en 'sport, bewegen en een gezonde leefstijl in de brede school'. Alle bijeenkomsten zijn gratis bij te wonen.
Steunpunt Brede Scholen organiseert verdiepingsdagen
Foto: ANP Photo

De lerende netwerken lenen zich prima om de diepte in te gaan binnen één van de thema’s. Iedereen die met een brede school te maken heeft, wordt uitgenodigd zich voor de netwerkdagen aan te melden. Van een kinderopvangmanager tot een gemeenteambtenaar. Ook leerkrachten en combinatiefunctionarissen zijn welkom.

Hoog op de agenda

Job van Velsen, projectleider van het Landelijk Steunpunt: ‘Wij merken dat de ontwikkeling van brede scholen en kindcentra hoog op de agenda staat van zowel het primair onderwijs als de kinderopvang.’ De keuze van de drie thema’s lag wat Van Velsen betreft voor de hand omdat het thema’s zijn die leven binnen de brede school.

Kwaliteitsverbetering

Tijdens het lerende netwerk ‘Kwaliteitsverbetering in de brede school’ wordt antwoord gegeven op de vraag hoe zij de samenwerking, de kwaliteit van hun organisatie en/of het aanbod kunnen verbeteren. De vier bijeenkomsten vinden in drie verschillende regio’s plaats vanaf 11 december. Daarna volgen bijeenkomsten in februari, april en juni.

Doorgaande leerlijn

Steeds meer brede scholen willen aan de slag met een doorgaande leerlijn en een afgestemd aanbod voor het jonge kind. Het lerende netwerk ‘0-6: deze kinderen zijn de toekomst’ sluit hierop aan. Dit gaat ook over de praktische uitvoering rondom de harmonisatie van het peuterspeelzaalwerk en de kinderopvang. De bijeenkomst vinden op één plek in het land plaats vanaf 12 december en sluit af op 17 juni.

Sport en bewegen

Het laatste lerende netwerk gaat over sport, bewegen en een gezonde leefstijl in de brede school. Van Velsen: ‘Daarmee sluiten wij aan op de Onderwijsagenda sport, bewegen en een gezonde leefstijl van de PO-Raad, VO-Raad en de MBO-Raad.’ De afsluiting van dit lerende netwerk zal plaatsvinden tijdens een Sportcongres dat in juni 2014 wordt georganiseerd.

In het decembernummer van Management Kinderopvang staat een uitgebreid artikel over de plannen van het Steunpunt Brede Scholen en de lerende netwerken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.