Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steekpartij door een kind (7) in Duits kindercentrum

Steekpartij door een kind (7) in Duits kindercentrum

In Berlijn heeft een zevenjarig jongetje een negenjarig jongetje met een mes gestoken op de speelplaats van het kinderdagverblijf. Het letsel valt gelukkig mee, maar kinderen, ouders en medewerkers van de kinderopvang zijn enorm geschrokken.

Wat er gebeurde..
De twee jongens speelden eerst samen met elkaar met het zusje van het slachtoffer. Toen de 7-jarige jongen ruzie zocht met het meisje, negeerden de kinderen hem. De 7-jarige vertrok en kwam even later weer terug. Toen hij het meisje opnieuw begon lastig te vallen, sprong haar 9-jarige broer tussenbeide. Daarop pakte de 7-jarige een keukenmes en stak de 9-jarige in het gezicht. De medewerkers van het kinderdagverblijf hebben meteen de hulpdiensten gebeld en het slachtoffertje werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Op een paar hechtingen na maakt hij het goed en is de kans op blijvend letsel klein.

Veel rommel
De grote vraag is hoe het kind aan het keukenmes gekomen is. Peter Gizzi, manager van het kindercentrum in de Berlijnse wijk Lichtenrade, denkt dat het mes in de buurt van de speelplaats kan hebben gelegen omdat daar vaker veel rommel ligt. De ouders van het slachtoffertje hebben een klacht ingediend.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.