Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Staatssecretaris Snel noemt fiscus ‘hardvochtig’ in toeslagzaak

Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) laat zich stevig uit over de Belastingdienst en de toeslagzaak die sinds 2014 speelt. Snel wil de openstaande schulden bij de fiscus bevriezen en de Toeslagenwet aanpassen.
ANP

De bewindsman noemt het strikte optreden van de fiscus, die in 2014 onterecht kinderopvang stopzette bij een groep ouders, ‘hardvochtig’. ‘Er wordt te veel gewerkt vanuit fraudebestrijding en te weinig vanuit dienstverlening’, stelde hij. Dat meldt nu.nl.

‘Tunnelvisie’

De fraudebestrijding in combinatie met strikte regels leidde tot ‘tunnelvisie’ bij de fiscus. Snel wil eventuele openstaande schulden bij de Belastingdienst bevriezen en de Toeslagenwet op termijn aanpassen. Vanwege juridische argumenten is er volgens hem geen sprake van kwijtschelding.

Ouders

De afdeling Toeslagen heeft tijdens Pinksteren de gedupeerden ouders benaderd voor een persoonlijk gesprek met de staatssecretaris. De Belastingdienst deed dat achter de rug om van hun advocaat, wat een schending is van de Algemene wet bestuursrecht. Donderdag 11 juni gaat advocate EvaGonzález Pérez in gesprek met Snel. Daarna zijn er gesprekken met de betrokken ouders.

Onderzoek

Sinds twee weken is een commissie aan het onderzoeken wat er precies mis is gegaan tijdens de toeslagzaak in 2014 en of ouders recht hebben op een schadevergoeding. De resultaten worden na de zomer verwacht. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens doet onderzoek naar etnisch profileren door de fiscus in deze zaak, omdat er veel ouders met een migratieachtergrond bij betrokken waren.

Bron: nu.nl

PREMIUM: Dag en nacht houdt het hem bezig: de toeslagzaak met de Belastingdienst, waarin wordt beweerd dat gastouderbureau Dadim in Eindhoven ‘sjoemelde’. Niets daarvan is bewezen, maar het gevecht met de dienst gaat door. Eigenaar Ahmet Gökçe: ‘Ik wil dat mijn naam gezuiverd wordt.’ Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.