Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Speelwerk neemt De Buitenkans over

Buitenkans

Kinderopvangorganisatie Speelwerk heeft kindercentrum De Buitenkans uit Heerenveen overgenomen. Dit kinderdagverblijf geldt als een voorbeeld voor Reggio Emilia in de kinderopvang en werd in 2008 nog uitgeroepen als Kinderdagverblijf van het Jaar.

Trots en blij
Met de overname breidt Speelwerk haar netwerk in het noorden van Nederland verder uit. Alle ondersteunende diensten zoals P&O, de klantenservice en Financiën worden voortaan gefaciliteerd door het hoofdkantoor van Speelwerk in Meppel. Speelwerk geeft in een persbericht aan blij te zijn en trots om het kinderdagverblijf van het jaar 2008 over te nemen. Toevalligerwijs zijn er dit jaar twee Speelwerklocaties genomineerd voor de Kinderdagverblijf van het Jaar-verkiezing. Op 20 april zal op Jaarcongres Kinderopvang de winnaar bekend worden gemaakt.

Andersom is er ook in Heerenveen blijdschap om de overname door Speelwerk. Natasja de Kroon, eigenaar en directeur: ‘Een belangrijke reden waarom wij juist Speelwerk hebben gevonden, ligt in de ambitie om goede kinderopvang, geïnspireerd door de pedagogiek van Reggio Emilia, aan te bieden. De Buitenkans zal binnen de Speelwerkgroep deel uit gaan maken van een Reggio cluster, genaamd “Villa Petit Paradis” met onder andere vestigingen in Meppel en Groningen waarbinnen we elkaar kunnen inspireren en versterken.’ De Kroon trekt zich terug als directeur, maar zal als pedagoog, coach en docent actief blijven binnen Speelwerk.

Wens van ouders
Kindercentrum De Buitenkans startte in 2005 vanuit de wens van ouders om een kinderdagverblijf in de buurt te hebben met de Reggio Emilia-pedagogiek. Al snel zat het eerste centrum vol en werd een tweede locatie geopend. Onlangs opende BSO Sportstad Heerenveen haar deuren, ook ander de vlag van De Buitenkans.

Op de foto: Natasja de Kroon, eigenaresse De Buitenkans en Walter Hardenberg, directeur Speelwerk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.