Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Softwarebedrijven voor de kinderopvang SDB Groep en Quebble gaan samenwerking aan

Softwarebedrijven in de kinderopvang SDB Groep en Quebble gaan een samenwerking aan met steun van software-investeerder Main Capital Partners. Op deze manier willen ze hun ambities waarmaken om de beste en meest gebruiksvriendelijke softwareoplossingen te bieden voor de Nederlandse sectoren zorg en kinderopvang.
Beeld: Unsplash / ThisisEngineering RAEng

SDB Groep wil met software de professionals in de kinderopvang optimaal ondersteunen. Om dit te bereiken is in 2021 een belangrijke stap gezet door het aangaan van een strategische samenwerking met KindPlanner. De KindPlanner-software in combinatie met de bestaande softwareoplossingen van SDB Groep op het gebied van HR, planning, salarisadministratie, e-learning en business intelligence bleek een goede zet om kinderopvangorganisaties optimaal te kunnen ondersteunen. Dankzij Quebble wordt de innovatiekracht en kennis over de kinderopvang nog verder versterkt.

Krachten combineren

‘Onze software is erop gericht om professionals maximaal te ondersteunen in het leveren van de beste opvang voor kinderen. Door de kracht van SDB Groep en Quebble te combineren, neemt onze slagkracht én thought leadership enorm toe. Met het toevoegen van Quebble bouwen we ons eco-systeem voor de kinderopvang verder uit’, licht Vincent van Staalduinen, COO van SDB Groep toe.

Peter van Zijl, founder van Quebble, deelt deze visie. ‘Samen met SDB Groep versterken we onze innovatiekracht en kunnen we de kinderopvang nog beter helpen bij het optimaliseren van alle primaire en secundaire bedrijfsprocessen. Iedereen binnen SDB Groep en Quebble is bezig met het ontwikkelen van de beste software in de markt en de medewerkers staan in dit proces centraal.’

Tijdwinnend ecosysteem

SDB Groep heeft als doel om naast de zorgsector ook de kinderopvangsector te innoveren en efficiënter te maken. ‘Daar is diepe kennis over de kinderopvangsector voor nodig. Door de samenwerking met Quebble kunnen we met recht zeggen thought leader te zijn in deze markt’, aldus Vincent van Staalduinen.

SDB Groep ambieert de beste gespecialiseerde softwareoplossingen, die tegelijk naadloos op elkaar aansluiten. Geen versnippering van diensten of wisselen tussen losse programmaatjes, maar een tijdwinnend ecosysteem. Het uiteindelijke doel? ‘Zorg- en kinderopvangprofessionals administratief ontzorgen met de meest gebruiksvriendelijke en innovatieve software, en de gewonnen tijd daar laten terechtkomen waar die het hardst nodig is: bij de cliënten en kinderen’, aldus Vincent van Staalduinen.

Veel kinderopvangorganisaties hebben een gedateerde website, die is gemaakt vanuit de optiek van de ontwikkelaar en niet van de gebruiker. Vaak ontbreekt er essentiële informatie en zijn de websites een ‘spinnenweb’ van content. Dat blijkt uit onderzoek van Jesse Welleman, voormalig student Communication & Multimedia Design aan de HvA. Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.