Slapen in een kinderwagen, mag dat?

Het zal iedere pm’er die op een babygroep werkt vaker dan eens gebeuren: tijdens of na het wandelen ligt de baby te slapen in zijn of haar kinderwagen. Moet je de baby bij aankomst bij de locatie in een ledikantje leggen of mag het kindje in de wagen slapen? De GGD geeft antwoord.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In een discussie op onze Facebookpagina vertelde een kinderopvangmedewerker dat zij hoorde dat de GGD beweerde dat er geen baby’s meer in de kinderwagen mochten slapen. Ook iemand anders vertelde daarop te zijn gewezen door de GGD: Slapen in een wagen mag niet.

GGD

Maar is dat zo? En wat zijn de regels? Wij spraken met Marie-José Linders van GGD GHOR Nederland. ‘Een kind slaapt het veiligst in een wieg of bedje. Het bedje moet lucht doorlaten, dat is één van de redenen dat een kinderwagen niet gemaakt is om langdurig in te slapen.’

Veiligheid

Linders stelt dat de veiligheid

1
13174

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.