Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Skon maakt bso’ers mediawijs

mediawijsheid

De landelijke kinderopvangorganisatie skon kinderopvang gaat samenwerken met Beeld en Geluid om kinderen van zes bso’s mediawijs te maken. In totaal gaan 500 kinderen het komende jaar aan de slag met het maken, bekijken en ervaren van media.

De kinderen gaan aan de gang met allerlei activiteiten, te beginnen met het maken van videoreportages, stripverhalen en animatiefilmpjes.

Voordelen en kansen
‘Naar ons idee kan het gebruik van media veel voordelen en kansen bieden, als je er goed mee omgaat. Helemaal als er aanspraak wordt gemaakt op de creativiteit en het samenspel van kinderen’, vertelt Moniek Rijnders, operationeel directeur van skon kinderopvang.

Creatief en spelenderwijs
John Leek, Manager Onderwijs van Beeld en Geluid, ziet het als zijn taak om ouders, opvoeders en kinderen te begeleiden door de wereld van de audiovisuele media. ‘Het zelf spelenderwijs en creatief vorm geven aan mediaproducten leert kinderen heel veel dingen tegelijk. Het leert ze hoe een krachtig verhaal te vertellen in beelden en óók hoe ze dit sámen kunnen doen.’

Bron: skon kinderopvang
ANP Photo, Olaf Kraak

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.