Signaleer kindermishandeling bij het jonge kind

Ook heel erg kleine kinderen krijgen soms te maken met verwaarlozing, misbruik of geweld. Als pedagogisch medewerker of gastouder ben je een ontzettend belangrijke schakel om kindermishandeling te signaleren en zo erger te voorkomen. Maar hoe doe pak je dat aan? Stichting Augeo geeft advies.
Foto: iStock

Als werker in de kinderopvang raak je, na de kraamzorg en het consultatiebureau, als een van de eerste professionals betrokken in het leven van jonge ouders en hun baby. De eerste levensjaren van kinderen zijn ontzettend belangrijk voor hun verdere ontwikkeling. Bij de meeste kinderen gaat dit goed. Maar er zijn ook kinderen wiens ontwikkeling beschadigd raakt omdat ze opgroeien in gezinnen waar te weinig aandacht of zorg voor ze is of waar ze geweld meemaken. Voor pedagogisch medewerkers en gastouders is het daarom belangrijk dat ze de vaardigheden hebben om zorgen te signaleren en ze te bespreken binnen de

0
539

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.