Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scholingsaanbod Edux: van coaching tot werken met baby’s

Wil je het maximale halen uit het coachen van anderen? Of wil je de training ‘Werken met baby’s’ gaan geven? Edux biedt verschillende interessante trainingen aan.  

Verdiepingsmodule pedagogisch coach – Opvoeden doen we samen

Datum: 12 januari 2022 of 25 mei 2022

Samenwerken met ouders als partners in de opvoeding is essentieel om kinderen volop de ruimte te geven zich te ontwikkelen en te ontdekken. We gaan in op gespreksvoering, eigen opvoeding, duurzame samenwerking en inclusie. Daarnaast delen we werkvormen om verbinding binnen jouw team te versterken. En je gaat in gesprek met andere pedagogisch coaches over je eigen praktijksituatie en de uitdagingen die je daar tegenkomt.

Video-interactiebegeleiding en coaching (IKK-proof)

Startdata: 20 januari 2022 en 26 januari 2022

Video-interactiebegeleiding (VIB) is een coachingsinstrument om de pedagogische kwaliteit te verhogen. Het is zowel gericht op kindontwikkeling in beeld als op het leren coachen van professionals. Door de beeldanalyse leren VIB’ers de professionals betekenis geven aan wat ze zien bij de kinderen. De coaching helpt de professional te reflecteren op wat de kinderen verder helpt. Kinderen staan altijd centraal en dat maakt de training leuker, veiliger en bewezen effectiever!

Pedagogisch coach binnen de kinderopvang (IKK-proof)

Startdata: 2 februari 2022, 12 april 2022, 13 april 2022 en 14 september 2022

De Wet IKK verplicht kinderopvangorganisaties een pedagogisch coach/beleidsmedewerker in te zetten. Wil jij deze functie graag vervullen en je coachingsvaardigheden versterken? Volg dan deze training die door FCB is goedgekeurd. Aan bod komen:
-de invulling van de functie van pedagogisch coach
-zes interactievaardigheden
-coachen met behulp van video
-welbevinden, betrokkenheid en spelontwikkeling van kinderen
-oplossingsgericht coachen
-feedback geven
-het opstellen van een coachingsplan

Verdiepingsmodule pedagogisch coach – Team in beeld

Datum: 10 maart 2022 of 8 september 2022

Je gaat jouw team in beeld brengen, zodat jij gerichter kunt gaan coachen. We gaan in gesprek over de kracht van taal en efficiënt gebruik hiervan bij het coachen van je collega’s. We delen werkvormen om verbinding binnen jouw team te versterken. Én je gaat in gesprek met andere pedagogisch coaches over je eigen praktijksituatie en de uitdagingen die je daar tegenkomt.

Scholing Train-de-trainer – Werken met baby’s

Datum: 4 april 2022

Wil je de training ‘Werken met baby’s’ gaan geven? Volg dan deze scholing die voldoet aan de kwaliteitseisen van de Wet IKK. Je leert hoe je met cursisten de ontwikkeling van baby’s kunt bespreken. Je oefent het observeren van baby’s, en van de interactievaardigheden. Je gaat naar huis met concrete handvatten voor acht bijeenkomsten, beeldmateriaal en werkvormen die je tijdens de training kunt inzetten. Na afloop ben je bevoegd om de training ‘Werken met baby’s’ te geven aan pedagogisch medewerkers en gastouders.

Verdiepingsmodule pedagogisch coach – Uitdagingen in coaching

Datum: 7 juni 2022 of 15 november 2022

Haal het maximale uit het coachen van anderen. Verbeter je gesprekstechnieken, ga beter om met conflictsituaties en verdiep je kennis over leerstijlen van professionals. Wissel bovendien samen met andere pedagogisch coaches ervaringen uit om uitdagingen in de praktijk nog beter aan te gaan.

Meer informatie? Inschrijven?

Wil je meer weten over bovenstaande trainingen? Wil je je direct inschrijven? Of wil je het complete, actuele aanbod van Edux bekijken? Ga dan naar edux.nl/agenda.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.