Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scholingsaanbod Edux: van coaching tot VIB

Wil je het maximale halen uit het coachen van anderen? Of de ontwikkeling van kinderen extra stimuleren door video-interactiebegeleiding (VIB) in te zetten? Edux biedt verschillende trainingen aan.

16 december 2021
Verdiepingsmodule pedagogisch coach – Uitdagingen in coaching

Haal het maximale uit het coachen van anderen. Verbeter je gesprekstechnieken, ga beter om met conflictsituaties en verdiep je kennis over leerstijlen van professionals. Wissel bovendien samen met andere pedagogisch coaches ervaringen uit om uitdagingen in de praktijk nog beter aan te gaan.

12 januari 2022
Verdiepingsmodule pedagogisch coach – Opvoeden doen we samen

Samenwerken met ouders als partners in de opvoeding is essentieel om kinderen volop de ruimte te geven zich te ontwikkelen en te ontdekken. We gaan in op gespreksvoering, eigen opvoeding, duurzame samenwerking en inclusie. Daarnaast delen we werkvormen om verbinding binnen jouw team te versterken. En je gaat in gesprek met andere pedagogisch coaches over je eigen praktijksituatie en de uitdagingen die je daar tegenkomt.

20 januari 2022
Video-interactiebegeleiding (VIB) en ontwikkelingsgericht werken (VE)

Stimuleer de ontwikkeling van kinderen extra door video-interactiebegeleiding (VIB) te integreren in het ontwikkelingsgericht werken (VE). Door VIB in te zetten krijg je met filmfragmenten van het dagelijks werk een goed inzicht in de ontwikkelinitiatieven van kinderen. Je sluit de opleiding af met een Edux-AIT-certificaat VIB en ontwikkelingsgericht werken.

25 januari 2022
Scholing Train-de-trainer – Werken met baby’s

Wil je de training ‘Werken met baby’s’ gaan geven? Volg dan deze scholing die voldoet aan de kwaliteitseisen van de Wet IKK. Je leert hoe je met cursisten de ontwikkeling van baby’s kunt bespreken. Je oefent het observeren van baby’s, en van de interactievaardigheden. Je gaat naar huis met concrete handvatten voor acht bijeenkomsten, beeldmateriaal en werkvormen die je tijdens de training kunt inzetten. Na afloop ben je bevoegd om de training ‘Werken met baby’s’ te geven aan pedagogisch medewerkers en gastouders.

26 januari 2022
Video-interactiebegeleiding en coaching (IKK-proof)

Deze opleiding voor VIB-coaches verdiept kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogisch handelen en coaching. Met filmfragmenten van de praktijk maken we de interactie en de communicatie tussen kinderen en professional inzichtelijk.

2 februari 2022
Pedagogisch coach binnen de kinderopvang (IKK-proof)

De Wet IKK verplicht kinderopvangorganisaties een pedagogisch coach/beleidsmedewerker in te zetten. Wil jij deze functie graag vervullen en je coachingsvaardigheden versterken? Volg dan deze training die door FCB is goedgekeurd. Aan bod komen:

  • de invulling van de functie van pedagogisch coach
  • zes interactievaardigheden
  • coachen met behulp van video
  • welbevinden, betrokkenheid en spelontwikkeling van kinderen
  • oplossingsgericht coachen
  • feedback geven
  • het opstellen van een coachingsplan

10 maart 2022
Verdiepingsmodule pedagogisch coach – Team in beeld

Je gaat jouw team in beeld brengen, zodat jij gerichter kunt gaan coachen. We gaan in gesprek over de kracht van taal en efficiënt gebruik hiervan bij het coachen van je collega’s. We delen werkvormen om verbinding binnen jouw team te versterken. Én je gaat in gesprek met andere pedagogisch coaches over je eigen praktijksituatie en de uitdagingen die je daar tegenkomt.

Meer informatie? Inschrijven?

Wil je meer weten over bovenstaande trainingen? Wil je je direct inschrijven? Of wil je het complete, actuele aanbod van Edux bekijken? Ga dan naar edux.nl/agenda.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.