Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scholenkoepel kiest nieuwe kinderopvang, ouders boos

Het besluit van een scholenkoepel om met een andere kinderopvangorganisatie in zee te gaan, valt verkeerd bij een deel van de ouders. Dit voorval speelt in Roosendaal. Ouders vinden dat ze voor de nieuwe partij meer geld kwijt zijn en dan ook nog eens voor een minder flexibel aanbod.
AdobeStock

Dit is te lezen in een artikel in BN de Stem.  Scholenkoepel KPO wil op achttien scholen met kinderopvangorganisatie Kober gaan samenwerken. Op de meeste scholen bestaat deze samenwerking al, maar binnenkort volgen nog eens drie scholen. ‘Wij kiezen voor Kober vanwege kwaliteit’, legt bestuurder Kees Mens uit. ‘Het is een zeer professionele organisatie met een goede visie op de opvang van kinderen tussen de 0 en 12 jaar. Ze maken speciale programma’s waar wij achter staan. En Kober voldoet aan de uitgangspunten van de integrale kindcentra.’

Uurtje factuurtje

Maar tientallen ouders van de betreffende scholen zeggen tevreden te zijn over de huidige opvang die door Stichting Kinderopvang West-Brabant wordt uitgevoerd. Ouders zijn bij deze organisatie gewend om buitenschoolse opvang per uur te betalen, terwijl Kober minimaal 3 uur opvang rekent. Thomas Schipper is één van de ouders die protest aantekent. ‘We hebben alle kosten laten doorberekenen en daar zijn we erg van geschrokken. In het gunstigste geval gaan de kosten 75 procent omhoog, maar er zijn ook ouders die het driedubbele gaan betalen voor de bso.’

Vervolgacties ouders

Mens erkent in de krant dat ouders bij de nieuwe opvang inderdaad minimaal drie uur moeten afnemen. ‘Deze organisatie is inderdaad minder flexibel, maar die uren hebben ze ook nodig om de ontwikkelde programma’s uit te voeren. Medewerkers van Kober zijn bereid om in één op één gesprekken uit te leggen wat de mogelijkheden zijn.’ Ouders kondigen vervolgacties aan. Ze zeggen het er niet bij te laten zitten.

Monopoliepositie

In de krant komt ook de directeur van de stichting die nu nog opvang verzorgt, aan het woord. Marjolijn Verhaar: ‘Vier jaar geleden ben ik hier met veel plezier begonnen. Het loopt erg goed. Ik krijg niet alleen van de ouders, maar ook van de schooldirecteuren te horen dat ze ons liever willen houden. ‘ Zij is ook bang voor de monopoliepositie die Kober nu in Roosendaal krijgt.

Lees hier het artikel in BN de Stem

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.