Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sander Hooftman – Vakantie moet een feest zijn

Beide ouders die werken, dat is tegenwoordig helemaal niet raar meer. Dus als kind zit je ook in de vakantie op de bso. Als ik dan terugkijk naar mijn basisschooltijd en de vakanties, was mijn moeder altijd thuis voor me. Soms naar de dierentuin of gewoon thuis in de tuin of op straat spelen. Nu gaan de kinderen naar de opvang ,omdat ouders in de huidige maatschappij veel moeten werken. Voor de kinderen geen ultiem vakantie gevoel zou je zeggen.

Behalve als je wordt opgevangen bij een bso,en deze bso er gewoon een feestje van maakt. Bij SKS Alles Kids worden er sowieso al veel activiteiten in de vakantie ingepland. Dus ook ons sportteam kon niet achterblijven. En wat is er leuker dan een kermis en een apenkooi?
Wij hebben in de buurt een verschrikkelijk grote zaal tot onze beschikking. Deze zaal is van een ROC opleiding sport en bewegen. Er hangen acht bewegingsunits aan het plafond en ontelbare materialen in de twee opslaghokken.

Een erg goede plek om de fantasie van een gymleraar op proef te stellen. Zo had ik in gedachte om één deel van de zaal vol te zetten met klim- en klauterbanen en de andere kant een soort kermis te maken.

Op de kermis hadden we een kabelbaan, schommelschip, schommels en nog meer kleine spelletjes. In de andere helft van de zaal stond eigenlijk alles aan materiaal wat nog over was en dus stond die kant helemaal vol. Een goede plek voor een apenkooi dus.
Omdat wij aardig wat locaties hebben en zo gemiddeld 15 tot 20 kinderen van boven de 7 jaar per locatie hebben, deelde ik het in op twee volle dagen. De grootste bso kwam alleen en de rest werd gemengd met andere locaties.

Ze hebben mij altijd geleerd dat je goed kan zien aan kinderen of je een leuke en uitdagende les hebt neergezet of niet. “Rode toet”, “brede glimlach” en niet meer stil te krijgen af en toe. Vooral de kabelbaan was een grote hit, maar ook de grote klimtouwen en banen in de lucht met de bewegingsunits werden veel gebruikt. Zo is een vakantie bij ons toch nog een groot feest!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.