Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Samenwerking’ thema Dag van de Groene Kinderopvang

Nog even en dan is het zo ver: dinsdag 15 mei is de Dag van de Groene Kinderopvang. Samenwerking en verbinding staan centraal: tussen kinderopvang, onderwijs en andere samenwerkingspartners.

Tijdens de Dag van de Groene Kinderopvang worden er door kinderopvanglocaties en gastouders allerlei groene activiteiten georganiseerd, waarbij kinderen lekker veel buiten zijn. De Dag van de Groene Kinderopvang is in 2014 in het leven geroepen door vakblad Kinderopvang en Stichting Groen Cement, en wordt elke derde dinsdag in mei gehouden.

Verbinding

Dit jaar is er extra aandacht voor samenwerking en verbinding tussen kinderopvang, onderwijs en andere samenwerkingspartners. In het kader ‘it takes a village to raise a child’ (vrij vertaald: opvoeden doe je niet alleen, maar met je hele omgeving) wordt ook de samenwerking met ouders, de buurt en groene initiatieven gezocht.

Oproep

Stichting Groen Cement roept de kinderopvang daarom op om contact te zoeken met scholen of instellingen, om zo samen een inspirerende groene dag te organiseren voor alle kinderen.
Trots op jullie activiteit? Mail een foto met korte toelichting van jullie gehouden activiteit(en) vóór 20 mei 2018 naar mascha@groencement.nl. Uit de leukste, mooiste, groenste en meest inspirerende inzendingen kiest het bestuur van Groen Cement prijswinnaars. Klik hier voor de wedstrijdvoorwaarden.

Activiteiten

Op de website van de Dag van de Groene Kinderopvang staat een overzicht van verschillende activiteiten die voorgaande jaren georganiseerd werden. Leuk ter inspiratie!

Wil je meedoen aan de Dag van de Groene Kinderopvang? Klik dan hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.