Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruime meerderheid Nederlanders wil verplichte vaccinatie

Als het aan de meerderheid van de Nederlanders ligt, is het vaccineren van kinderen straks verplicht. 82 procent vindt dat de kinderopvang niet-gevaccineerde kinderen mag weigeren. Dat blijkt uit een peiling door EenVandaag en LINDA.
Fotolia

Wel- of niet verplicht vaccineren? Het is de vraag die de afgelopen jaren meer dan eens werd gesteld. Het tv-programma EenVandaag en online platform LINDA.nl peilden onder ruim 32.000 mensen verschillende maatregelen die het percentage gevaccineerden omhoog moet krijgen, zodat

Dalende vaccinatiegraad

Volgens de peiling willen zeven op de tien Nederlanders dat de overheid zo snel mogelijk maatregelen neemt om de dalende vaccinatiegraad tegen te gaan. 82 procent (ruim acht op de tien) vindt dat de kinderopvang kinderen moet kunnen weigeren als zij niet gevaccineerd zijn. Een kleine meerderheid (55 procent) is voor het korten op de kinderbijslag van ouders van niet-gevaccineerde kinderen. 61 procent vindt het een goed plan om niet-gevaccineerde kinderen pas op hun vijfde, als de leerplicht ingaat, naar de basisschool te laten gaan.

Onduidelijke informatie

Opvallend is dat 60 procent van de ondervraagden de informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in twijfel trekt. Veel ouders noemen de informatie onduidelijk en eenzijdig en vragen zich af of alle informatie over bijwerkingen wel wordt gedeeld. Ook worden er vraagtekens gezet bij de rol van de farmaceutische industrie. Een deelnemer zegt: ‘Bijna uitsluitend worden we geïnformeerd door onderzoeken die gefinancierd zijn door de farmaceutische industrie, die al zo vaak bewezen met onderzoek rommelt.’

Bron: EenVandaag.nl/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.