RIVM beantwoordt vragen over vaccinatie en besmettingen

Er leven veel praktische vragen in de kinderopvang over vaccinaties en het overdragen van ziektes. Wanneer is een kind het meest bevattelijk voor besmetting? Kan een niet-gevaccineerde volwassene ook de mazelen overbrengen? En is een baby na de inenting meteen beschermd? Helma Ruijs (arts infectieziektebestrijding bij het RIVM) geeft antwoord.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock

De dalende vaccinatiegraad onder Nederlandse kinderen zorgt ervoor dat de discussie over een vaccinatieplicht in de kinderopvang is opgelaaid. In de Tweede Kamer is een meerderheid voorstander van dit plan. De sector zelf ziet nog wel wat praktische bezwaren, maar wil natuurlijk ook een zo veilig mogelijke plek voor alle kinderen bieden. Tussen alle meningen vanuit de sector door over deze mogelijke en ingrijpende wetswijziging, viel het ons op hoeveel (halve) waarheden, bakerpraatjes en vragen er bestaan rondom vaccineren. Tijd, kortom, voor wat opheldering.

Welke ziekte vormt het grootste risico voor kleine, nog niet gevaccineerde kinderen om mee besmet te

0
1716

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.