Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechtszaak Robert M.

Op maandag 12 maart 2012 startte de rechtszaak tegen Robert M. en zijn partner Richard van O. Het OM wil Robert M. vervolgen voor het misbruik van 67 kinderen. M. heeft bekend 87 slachtoffertjes te hebben misbruikt, maar voor 20 zaken is niet voldoende bewijs. Deze gevallen worden dan ook niet door het OM vervolgd. Een deel van het misbruik vond plaats binnen de muren van kinderdagverblijf ’t Hofnarretje in Amsterdam, ander misbruik vond plaats bij ouders thuis waar Robert M. oppaste in de avonduren.

Na een emotionele rechtszaak waarin de zaak vanuit verschillende kanten is belicht en vreselijke details over individuele zaken zijn besproken, hebben de rechters zich over het vonnis gebogen. Op maandag 21 mei kwamen zij tot het vonnis van 18 jaar cel en tbs voor Robert M. en 6 jaar cel voor diens partner Richard van O.

In dit dossier proberen we de zaak, die grotendeels achter gesloten deuren plaatsvindt, voor je te volgen. Ook al willen we ons in de kinderopvangbranche distantiëren van deze zaak, het gaat immers om een incident, toch is de Amsterdamse zedenzaak de grootste misdaad in de Nederlandse kinderopvangbranche ooit. Reden genoeg om het proces, dat zeker enige maanden in beslag zal nemen, te volgen op Kinderopvangtotaal.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.