Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radio-dj opent kinderopvang tijdens onderwijsstaking

Radio-dj Sander Hoogendoorn (3FM) bedacht een ludieke actie om de onderwijsstaking op 15 maart te steunen: hij opent voor een dag een kinderopvanglocatie in Breda onder de naam: Sanders Vriendenopvang.
Sander Hoogendoorn

Bij veel kinderopvangorganisaties zal vrijdag 15 maart rood omrand in de agenda staan: dan staakt voor de eerste keer in Nederland het gehele onderwijs. Leerkrachten uit zowel het basis-, voortgezet en hoger onderwijs willen meer geld voor salarissen en verlaging van de werkdruk.

Noodopvang

Vaak wordt er op stakingsdagen in het onderwijs een beroep gedaan op de kinderopvang, die worden benaderd voor noodopvang. Om de kinderopvang te ontlasten, maar vooral om de stakende leerkrachten te steunen kwam 3FM-dj Sander Hoogendoorn op het idee om een kinderopvang voor een dag te openen.

Onderwijsstaking

‘Het idee ontstond tijdens de radio-uitzending’, vertelt Sander. Op werkdagen is hij van 6.00 tot 10.00 uur te horen in zijn ochtendshow Sanders Vriendenteam. ‘We hadden het over het nieuws dat er een grote onderwijsstaking aan komt. Het onderwijs en de daarbij horende hoge werkdruk ligt ons na aan het hart. Veel vrienden van het Vriendenteam werken in het onderwijs en je vrienden help je een handje toch? Een betere toekomst begint bij goed onderwijs. En goed onderwijs begint bij leraren die je betaalt voor wat ze waard zijn. Het is eigenlijk best simpel. Ik vind het belachelijk dat er een staking nodig is om een stukje waardering te krijgen voor onze leerkrachten. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn.’

Vriendenopvang

Het idee voor de kinderopvang heeft inmiddels handen en voeten gekregen. Op 15 maart runt Sander van 6.00 tot 14.00 uur, met behulp van vrienden en luisteraars, Sanders Vriendenopvang in skatepark Pier 15 in Breda. Voor iedereen is er wat te doen: een peuter-voorleesontbijt met een prinses, optredens van Teske, De Likt en Douwe Bob, een rap-clinic van Snelle, een dansworkshop van Kinderen voor Kinderen, acteerlessen van Abbey Hoes en een silent disco. Maar er is ook een ballenbak, een springkussen en er zijn spelletjes (online én offline).

Steun

‘We hebben een ludieke manier gevonden om iets leuks te organiseren en zo de onderwijsstaking te steunen. Iedereen is welkom en iedereen mag meehelpen. Er komen ook luisteraars die de studie pedagogiek volgen, aan hen hebben we gevraagd bij te springen bij de opvang van jongere kinderen. Mooi om te zien dat we echt van alle kanten hulp aangeboden krijgen.’ Sander presenteert die dag zijn ochtendshow live vanaf de locatie in Breda, en geeft daarna een radioworkshop.

Een plekje reserveren voor het peuterontbijt om 7.00 uur? Dat kan hier

De aangekondigde onderwijsstaking op 15 maart maakt veel los bij medewerkers in de kinderopvang. De kinderopvang kampt met vergelijkbare problematiek, zoals personeelstekort, klinkt het. Maar wordt dat voldoende gehoord? Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.