Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Quebble: verzamelpunt voor opvoeders

Quebble

Quebble, het nieuwe online ontmoetingspunt voor opvoeders (professionals en ouders), timmert flink aan de weg. Door een samenwerkingsovereenkomst met de Haagse Hogeschool krijgen studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design tot en met 1 juli 2013 de kans om het platform nog verder te ontwikkelen.

Quebble is al online. Ouders kunnen er een account aanmaken, een zogenoemd Kindschriftje, en zij bepalen zelf welke professionals hiertoe toegang krijgen om berichten en foto’s te plaaten.

Betere communicatie
Het idee achter Quebble is om de communicatie tussen alle betrokkenen rondom een kind, van leerkracht tot voetbaltrainer en van pedagogisch medewerker tot maatschappelijk werker te vereenvoudigen. Professor Mischa de Winter heeft in wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat een goede communicatie van een groep volwassenen rondom een kind, uiteindelijk ten goede komt aan de ontwikkeling van het kind.

Naast het contact met ouders, kunnen professionals op Quebble ook onderling met elkaar informatie uitwisselen.

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.