Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PvdA wil opheldering over ‘onveilig, vies en ongezond’ kinderdagverblijf

Frida Noordzij
De Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer wil opheldering over het bedrijf achter Kinderdagverblijf Montessori in Bilthoven, nadat de GGD ernstige tekortkomingen constateerde. De kinderopvang is weer open en krijgt ‘een laatste kans’.
AdobeStock

Een medewerker stond niet ingeschreven in het personenregister en bezat ook geen VOG. De temperatuur van de koelkast was te hoog, schoonmaakartikelen lagen binnen handbereik en de temperatuur en CO2-waardes in de slaapkamers werden niet gecontroleerd, meldt RTV Utrecht.

Deuren sluiten

Het zijn enkele van de misstanden uit het rapport dat de GGD schreef over het kinderdagverblijf in Bilthoven. De gemeente besloot daarom de deuren van het kinderdagverblijf te sluiten. Inmiddels is het kinderdagverblijf weer open, en krijgt van de gemeente een laatste kans.

PvdA

Het bedrijf achter het kinderdagverblijf, Vastplan, is al vaker op de vingers getikt door de GGD. De PvdA wil van staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) weten hoe het kan dat dit bedrijf ‘onveilige, vieze en ongezonde’ kinderdagverblijven kan blijven exploiteren, ondanks dat er zoveel tekortkomingen worden geconstateerd. Eind 2016 legde de gemeente Arnhem het bedrijf Vastplan 31 dwangsommen en 3 boetes op en kreeg het bedrijf 21 waarschuwingen voor de 7 locaties.

Ouder

‘In de tijd dat mijn twee dochters op de kinderopvang zaten, zaten leidsters soms met tranen in de ogen, omdat ze door de organisatie niet netjes behandeld werden’, reageert een lid van de oudercommissie op Nieuwegein-nieuws.nl. Bij een nieuwe fout overweegt de gemeente de locatie te sluiten en uit te schrijven bij het register.

Gemeenten moeten veel sneller kunnen handelen als een kinderdagverblijf de regels stelselmatig overtreedt, zegt de Belangenvereniging voor Ouders in de Kinderopvang. Zoals in Bilthoven. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.