Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prinsjesdag: gezinnen met kinderen profiteren het meest

Marijn Klok
Morgen is het Prinsjesdag, de dag waarop de regering haar financiële plannen voor het komende jaar presenteert. Zoals gebruikelijk zijn de Miljoenennota en Rijksbegroting al uitgelekt via RTL Nieuws en wat blijkt: huishoudens met kinderen gaan er de komende tijd het meest op vooruit.
prinsjesdag
Huishoudens met kinderen gaan er 1

‘Al met al is Nederland sterk uit de crisis gekomen’, schrijft de regering volgens RTL Nieuws. ‘De veranderingen waren niet pijnloos en de gevolgen van de crisis zijn nog niet weggewerkt, maar na economisch zware jaren met ingrijpende hervormingen staat de Nederlandse economie er duidelijk beter voor.’ Voor 2017 en de jaren daarna geeft het kabinet daarom 1,5 miljard euro extra uit. Daarvan gaat 400 miljoen naar de zorg, 450 miljoen naar veiligheid, 300 miljoen naar defensie en 200 miljoen naar onderwijs.

Koopkracht

Negentig procent van de Nederlanders gaat er de komende tijd in koopkracht op vooruit; gemiddeld met 1,1 procent. Maar huishoudens met kinderen krijgen er zelfs 1,3 procent bij. Voor arme gezinnen komt bijvoorbeeld 100 miljoen extra beschikbaar voor onder andere zwemles, schoolreisjes, sportspullen, schoolspullen en kleding. ‘Bijna iedereen gaat erop vooruit’, zegt politiek verslaggever Frits Wester, ‘maar wat je wel ziet, is dat het kabinet ervoor zorgt dat lage inkomens en gezinnen met kinderen het meest profiteren.’

Vorig jaar tijdens Prinsjesdag presenteerde minister Asscher het plan om alle peuters binnen zes jaar minstens twee dagdelen per week naar de kinderopvang te krijgen. Hiervoor stelde hij toen 60 miljoen euro beschikbaar. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.