Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Praktijkopleider kinderopvang beste van sector Zorg, Welzijn en Sport

Irma van der Pas van Bink kinderopvang in Hilversum is gekozen tot beste praktijkopleider 2019 voor mbo-studenten in de sector Zorg, Welzijn en Sport. Zij pakte nét niet de titel beste praktijkopleider van Nederland.
Irma van der Pas (midden) tijdens het Ambassadeursgala.

Het was spannend tijdens het Ambassadeursgala op de Dag van het mbo (maandag 18 november), waar minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de prijs uitreikte aan de beste praktijkopleider van Nederland. Irma van der Pas, praktijkopleider bij Bink kinderopvang, was een van de drie finalisten. Uiteindelijk ging Alexander van der Doorn er met de winst vandoor.

‘Blij verrast’

Irma van der Pas leidt sinds 2003 mbo-studenten op bij Bink kinderopvang. Ze is blij verrast dat collega’s, studenten en docenten haar hadden voorgedragen: ‘Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk, omdat je op deze manier een goede koppeling kan maken tussen de theorie en de praktijk. Je bespreekt wat de opleiding voor de student betekent en persoonlijk brengt en helpt te reflecteren op en zich te verdiepen in het pedagogisch handelen. De studenten moeten de gelegenheid krijgen zich te bekwamen en de enthousiaste pedagogisch professional te worden waar de kinderen in de kinderopvang recht op hebben.’

Verkiezing

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf, de beste praktijkopleider en de mbo-ambassadeur van Nederland vragen het ministerie van OCW en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Irma van der Pas en haar collega-praktijkopleiders tijdens het Ambassadeursgala.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.