Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Praat mee over functieprofielen

Praat mee over functieprofielen

Hoe geef je kort en bondig weer wat een pedagogisch medewerker moet kunnen om in de kinderopvang aan de slag te gaan? CAO-partijen en FCB Diensverelenen in Arbeidsmarktvraagstukken hebben zich de afgelopen maanden beziggehouden met het formuleren van nieuwe competentieprofielen. Nu geven ze het woord aan jou. In een enquête kun je aangeven of je het eens bent met de profielen of niet.

In de cao Kinderopvang
Er zijn twee functieprofielen gemaakt: één voor pm’ers in de dagopvang (0-4 jaar) en één voor pm’ers in de buitenschoolse opvang (4-12 jaar). Daarin wordt onderscheid gemaakt tussen beginnende medewerkers en vakvolwassen medewerkers. De functieprofielen komen in de cao Kinderopvang te staan. Alleen personen die aan dit profiel voldoen, kunnen aan het werk als pedagogisch medewerker. In het najaar van 2009 besloten de cao-partijen dat de huidige kwalificatie-eisen moesten worden aangepast.

Enquêtes invullen
FCB roept medewerkers in de kinderopvang op om beide enquêtes in te vullen, ook als je niet werkzaam bent in de dagopvang en/of buitenschoolse opvang. Invullen kan tot 8 augustus en duurt ongeveer een half uur per vragenlijst. FCB geeft op haar site aan dat ze beseft dat dat veel tijd is, maar onderschrijven het belang van breed gedragen profielen.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.