Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Petitie voor meer gastouders op één adres

Registratie

Omdat het nog altijd niet mogelijk is om twee gastouders op één adres te registreren, starten gastouders, gastouderbureaus en vraagouders een petitie om hier aandacht voor te vragen. Zij ondervinden hinder van de regel als een gastouder door ziekte, verlof of vakantie vervangen moet worden.

Zo is het ook niet mogelijk dat huisgenoten van een gastouder zich als geregistreerd gastouder op hetzelfde adres inschrijven. Bij vervanging van een gastouder, is het voor de continuïteit en veiligheid handiger dat de kinderen op hetzelfde adres worden opgevangen. Dit adres is immers ook goedgekeurd door het gastouderbureau en dus ook door de GGD.

Gastouderopvang bij vraagouders
Voor gastouderopvang op het adres van vraagouders is het al wel mogelijk om meerdere gastouders op één opvangadres van vraagouders in te schrijven. De gastouders vragen zich af waarom deze regel niet geldt voor gastouderopvang op het eigen adres. Ook zien ze graag dat partners of huisgenoten ook de mogelijkheid krijgen om zich als gastouder te registreren. Dan is de achterwacht bijna altijd gegarandeerd.

Teken hier de petitie >>

ANP Photo, Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.