Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pedagogisch Coach van het Jaar Carolien Libert op bezoek bij SZW

Carolien Libert, de Pedagogisch Coach van het Jaar 2022, ging op bezoek bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Dat betekende natuurlijk ook een ontmoeting met SZW-minister Karien van Gennip, waaraan ze vertelde over haar werk als pedagogisch coach. ‘We moeten mét elkaar bewegen en plannen smeden voor de toekomst van de kinderopvang.’
pedagogisch-coach-van-het-jaar-carolien-libert-op-bezoek-bij-szw
Carolien Libert (links) en Karien van Gennip. Foto: Rijksoverheid

Dat meldt de Rijksoverheid.

Carolien was uitgenodigd bij het ministerie van SZW op maandag 14 november, samen met haar directeur Sandra Vlaar van Kinderopvangorganisatie Les Petits. Carolien werd uitgenodigd omdat zij dit jaar is gekozen tot Pedagogisch Coach van het jaar 2022, een verkiezing van beroepsvereniging PPINK en vaktijdschrift Kinderopvang.

Beleid en praktijk samenbrengen

Carolien en Sandra spraken tijdens dit werkbezoek met medewerkers van de directie Kinderopvang van SZW over het vak van pedagogisch professional en over welke kansen en uitdagingen zij zien in de kinderopvangsector. Ook sprak Carolien met minister Van Gennip. Na de felicitaties van de minister (zie foto) vertelde Carolien vol enthousiasme over haar werk en met hoeveel plezier ze medewerkers ondersteunt hun werk nog beter te doen. Ze gaf daarbij aan dat het werkbezoek haar meer had geleerd over de vele initiatieven om beleid en praktijk samen te brengen.

Carolien en Sandra sloten onder meer aan bij een periodiek overleg met PPINK. Dit leidde tot een levendig en waardevol gesprek over onder meer de toegevoegde waarde van het blijven ontwikkelen als pedagogisch professional. ‘We moeten mét elkaar bewegen en plannen smeden voor de toekomst van de kinderopvang’, was haar boodschap.

Reactie Carolien

‘Het was een hele leuke, energieke dag. Waarbij we konden aansluiten bij verschillende meetings, en niet alleen meeluisteren maar waar we ook onze inbreng konden geven. Minister Van Gennip maakte tijd om met ons te praten over de kwaliteit van de kinderopvang en hoe we dat kunnen borgen. Waar de krachten liggen, waar er ruimte ligt binnen onze branche maar ook de lastige dilemma’s waar we aandacht voor vragen’, zegt Carolien over het bezoek op de Facebookpagina van PPINK.

Bekijk de video:

C

arolien is stafmedewerker Pedagogiek bij Les Petits in Overveen. Haar presentatie voor de vakjury en de uitslag van de online stemming op Kinderopvangtotaal.nl leidden tot een duidelijk afgetekende overwinning. De vakjury was lovend over alle drie de kandidaten en was blij met een sterke vertegenwoordiging van deze nieuwe beroepsgroep. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.