Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders steunen kinderdagverblijf na huilfilmpje

Ouders van kinderen die op het in opspraak geraakte Amsterdamse kinderdagverblijf Flamingo zitten, steunen de leiding en het personeel. Dat laat de oudercommissie in een open brief op de website weten.
Ouders steunen kinderdagverblijf na huilfilmpje
Foto: ANP

Het kinderdagverblijf in Amsterdam-Noord mocht deze week op last van de GGD geen kinderen opvangen. De maatregel volgde nadat een filmpje naar buiten was gekomen van een buurtbewoner waarop was te zien dat huilende peuters minutenlang in de achtertuin van de crèche werden buitengesloten. De GGD stelde daarop een onderzoek in.

Ouderavond

De ouders hebben vorige week vrijdag, op de dag dat het nieuws naar buiten kwam, een ‘zinvolle en bemoedigende ouderavond gehad, waarin ook het vertrouwen in de leiding en het personeel van het kinderdagverblijf is uitgesproken’. ‘Wij werken nu, samen met de directie van ons kinderdagverblijf en de GGD, aan een plan van aanpak om de kwaliteit van de zorg te waarborgen’, schrijft de commissie. ‘Dat is waar we ons nu samen voor inzetten.’

Inspectie

Hoewel de ouders de aandacht voor het incident en de video begrijpelijk vinden, hopen ze ‘in het belang van onze kinderen’ dat de rust nu weerkeert. De GGD houdt vrijdag een inspectie om te kijken of het kinderdagverblijf maandag de deuren weer kan openen. De uitkomst hiervan wordt naar verwachting later deze dag bekend.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.