Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders ontvangen toeslagenoverzicht 2011

Kinderopvangtoeslag

In deze periode ontvangen ouders de definitieve berekening van toeslagen, waaronder de kinderopvangtoeslag van 2011. Hierin staat hoeveel toeslag ouders hebben ontvangen en op hoeveel zij recht hadden vorig jaar. Voor veel ouders een spannend moment omdat er veel geld mee gemoeid kan zijn.

Geld ontvangen of inleveren?
Te weinig gestorte toeslag wordt binnen acht weken teruggegeven. Ouders die juist teveel toeslag hebben ontvangen, krijgen een week na de definitieve berekening bericht hoe het geld wordt teruggevorderd. Naast informatie over kinderopvangtoeslag, wordt de definitieve berekening 2011 verspreid voor ontvangen zorg- en huurtoeslag en het kindgebonden budget. Voor iedere toeslag komt een apart bericht.

Koppeling gewerkte uren
In 2011 geldt de koppeling van arbeidsuren aan de kinderopvangtoeslag nog niet. Ouders hoeven nog niet aan te tonen dat ze kinderopvangtoeslag hebben ontvangen voor gewerkte uren. Dit zal volgend jaar wel het geval zijn. De koppeling geldt vanaf 1 januari 2012. 

Lees meer op Rijksoverheid.nl >>

Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.