Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders krijgen kinderopvangtoeslag voor álle doorbetaalde opvanguren in 2021

De hoogte van de kinderopvangtoeslag voor 2021 hangt niet af van het aantal gewerkte uren, maar van het aantal opvanguren dat ouders hebben doorbetaald. Deze regeling moet voorkomen dat ouders die als gevolg van de coronacrisis minder uren hebben gewerkt achteraf in de problemen komen.
tegemoetkoming-voor-ouders-die-de-kinderopvang-volledig-zelf-betalen
Afbeelding van Nattanan Kanchanaprat via Pixabay

Dat meldt de Rijksoverheid.

Ouders hebben tijdens de coronacrisis soms minder uren gewerkt dan dat zij van tevoren verwachtten. In 2021 krijgen zij gewoon toeslag voor de opvanguren die zij hebben doorbetaald, ook al wijken deze af van het daadwerkelijk aantal gewerkte uren.

Uitzondering voor 2020 en 2021

Normaliter hangt de hoogte van de kinderopvangtoeslag onder meer af van het aantal gewerkte uren van de ouder(s). Hoe hoger het aantal gewerkte uren, hoe hoger ook het aantal uren waarover ouders kinderopvangtoeslag kunnen ontvangen. Voor toeslagjaar 2021, net als toeslagjaar 2020, geldt nu dus een uitzonderlijke regeling.

Vragen?

Ouders die vragen hebben over deze maatregel kunnen contact opnemen met de Belastingtelefoon (0800 – 0543).

Mensen die veel verdienen, moeten meer betalen voor de kinderopvang. Dat is de mening van het representatieve panel van het televisieprogramma Hart van Nederland. Dit staat lijnrecht tegenover de visie van werkende ouders, die juist vinden dat de opvang gratis of in elk geval heel goedkoop moet zijn. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.