Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Ouders hopen dat Robert M. zich bedenkt’

Marianne Velsink
Advocaat

Richard Korver, advocaat van de ouders van slachtoffertjes in de Amsterdamse zedenzaak, doet een dringend beroep op Robert M. om zijn hoger beroep in te trekken. ‘Mijn cliënten willen dit kunnen afsluiten, maar door juridische procedures en alle aandacht, lukt dat niet’, aldus de raadsman. Korver vindt het uitermate jammer dat M. zich niet neerlegt bij de 18 jaar gevangenisstraf en tbs die de rechtbank Amsterdam hem vorige week oplegde voor het ernstig seksueel misbruik van tientallen kleine kinderen.

Besluit heroverwegen
De ouders van de misbruikte kinderen hadden volgens Korver sterke hoop dat M. ‘écht inzag dat de juridische procedures hun ontzettend zwaar vallen’. ‘Ze hoopten dat hij daar respect voor zou hebben. Maar dat is blijkbaar niet zo. Daarom doe ik een dringend beroep op hem om zijn besluit te heroverwegen.’

Materiële schade
De ouders hebben eerder deze week al laten weten zelf niet naar de rechter te stappen om materiële schade te claimen. De kans dat zij eventueel toegewezen claims door M. en zijn partner Richard van O. betaald krijgen is nihil. ‘De ouders jagen zichzelf met een gang naar de civiele rechter alleen maar op kosten’, zei Korver. In de strafzaak tegen M. en medeverdachte Richard van O. eiste hij ruim 1 miljoen euro aan smartengeld. De rechtbank wees daarvan in de zaak tegen M. ruim 4,5 ton toe, in die van Van O. ruim 3,5, waarbij sprake is van een gedeeltelijke overlapping.

Lees meer in het Online Dossier Rechtszaak Robert M. >>

Bron: ANP
Foto: ANP

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.