Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders bedanken Ska met paginagrote advertentie in Amersfoortse Courant

Frida Noordzij
Terwijl Stichting Kinderopvang Amersfoort (Ska) herhaaldelijk in het nieuws is vanwege het noodgedwongen opzeggen van contracten met ouders en de Geschillencommissie Kinderopvang bepaalt heeft dat (een deel van) deze ouders wél recht behouden op kinderopvang, heeft een groep ouders afgelopen weekend een hartverwarmende, paginagrote advertentie laten plaatsen in de lokale krant om de pm'ers van Ska een hart onder de riem te steken.
ouders-bedanken-ska-met-paginagrote-advertentie-in-amersfoortse-courant
De advertentie in de Amersfoortse Courant. Foto: Ska

‘Een boodschap van ouders voor pedagogisch medewerkers van Ska’, staat in grote letters bovenaan de advertentie, ‘dit is van ons voor jullie’.

Het is een hartverwarmende actie van de ouders voor pedagogisch medewerkers van Ska om hen te laten weten dat de ouders blij met ze zijn, ondanks deze crisis met personeelstekorten in de sector en het noodgedwongen eenzijdig opzeggen van contracten.

Vijf sterren

ouders-bedanken-ska-met-paginagrote-advertentie-in-amersfoortse-courantDe ouders geven de pm’ers vijf sterren-reviews, met complimenten als: ‘Leuke mensen die zich keihard inzetten’, ‘De groep voelt als een warm bad’, ‘Mijn kinderen worden echt gezien en gehoord’, ‘De vaste gezichten zijn gelukkig erg trouw aan Ska’ en ‘Mijn kinderen willen zó graag naar de opvang’.

Imagoschade

De ouders vrezen dat het imago van Ska flinke schade oploopt door alle media-aandacht rondom het opzeggen van de contracten met ouders en dat dit nieuwe medewerkers misschien afschrikt. Ze schrijven:

Al langere tijd staat Ska Kinderopvang in de mediabelangstelling door het eenzijdig opzeggen van opvangcontracten vanwege personeelstekorten. Het klopt dat Ska hiermee worstelt en het is terecht dat daar aandacht voor is. Het vervelende is, dat met alle negatieve berichtgeving, de kans dat kundige mensen voor een baan bij Ska kiezen kleiner wordt. Dat is meer dan jammer. Wij als ouders hebben er belang bij dat Ska haar bezetting structureel op orde krijgt, zodat er genoeg kundige mensen zijn die onze kinderen opvangen.
Met deze advertentie willen wij als ouders de pedagogisch medewerkers van Ska
bedanken voor hun geweldige inzet op de groepen.’

Reactie Ska

Ska is heel blij met deze blijk van waardering voor de pedagogisch professionals en reageert desgevraagd: ‘Ska Kinderopvang is enorm trots op alle medewerkers. Elke dag zetten zij zich in voor de gezonde ontwikkeling van de kinderen. Ze ondersteunen kinderen om de wereld om zich heen te ontdekken, en daardoor wordt de wereld van het kind elke dag een stukje groter. Fantastisch werk van onze medewerkers waar we trots op zijn!’

Onlangs werd bekend dat Stichting Kinderopvang Amersfoort (Ska) ongelijk heeft gekregen van de Geschillencommissie Kinderopvang. Half juni kregen 200 ouders bericht dat het contract per september verbroken zou worden vanwege het grote personeelstekort. 13 ouders zijn naar de geschillencommissie gestapt, met resultaat: Ska moet hun kinderen weer opvang bieden. Hoe gaat de kinderopvangorganisatie dit doen en wat zijn de gevolgen hiervan voor de sector? Lees dit interview met Louise Joosten, directeur-bestuurder van Ska

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.