Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderparticipatiecrèches worden gedoogd

Ouderparticipatiecrèches worden gedoogd

Ouderparticipatiecrèches blijven in de huidige vorm gedoogd tot uiterlijk 31 december 2012. Tot die tijd krijgen ze de gelegenheid aan alle kwaliteitseisen uit de Wet kinderopvang. Voldoen ze daarna niet aan de eisen, dan komen ouders niet langer meer in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Dit besloot Minister Henk Kamp.

Goedkoper
Er zijn in Nederland slechts zes ouderparticipatiecrèches. In deze locaties dragen ouders zelf één of meer dagdelen bij aan de opvang. Ouders betalen daardoor minder dan de tarieven in de reguliere kinderopvang. Daarnaast ontvangen deze ouders kinderopvangtoeslag, mits zij beiden werken en mits de crèche is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. De zes ouderparticipatiecrèches voldoen over het algemeen goed aan de gestelde eisen waar de GGD de afgelopen jaren op heeft getoetst. Maar vermoedelijk voldoen deze crèches niet aan de beroepskwalificatie-eis.

Lees de brief van minister Kamp >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.