Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oproep aan ouders: werk kinderopvangtoeslaggegevens bij vóór 1 mei

Ouders die tijdens de laatste sluitingsperiode van de buitenschoolse opvang (van 21 december 2021 tot 10 januari 2022) kinderopvangtoeslag ontvingen én de eigen bijdrage in deze periode hebben doorbetaald, ontvangen compensatie vanuit de overheid. Op 1 mei wordt de hoogte daarvan bepaald.
oproep-aan-ouders-werk-kinderopvangtoeslaggegevens-bij-voor-1-mei
ALDECAstudio / stock.adobe.com

Dat betekent dat ouders tot zaterdag 30 april 2022 hun kinderopvangtoeslaggegevens kunnen actualiseren bij de Belastingdienst/Toeslagen, zodat de compensatie aansluit op de eigen bijdrage die zij hebben betaald aan de kinderopvangorganisatie. Naar verwachting ontvangen ouders de tegemoetkoming in de zomer van 2022 op hun betaalrekening.

Compensatie via gemeente

Ouders die via de gemeente gebruik maken van de buitenschoolse opvang (bso), kunnen voor de tegemoetkoming terecht bij hun gemeente. Ouders die zonder overheidsvergoeding gebruikmaken van de bso krijgen zo snel mogelijk via Rijksoverheid.nl meer informatie over de tegemoetkoming.

Ouders die te weinig compensatie ontvingen

Er zijn ouders die een te lage tegemoetkoming ontvingen voor het doorbetalen van de eigen bijdrage tijdens de eerste en/of tweede sluiting van de kinderopvang tijdens de lockdown. Deze ouders ontvangen een aanvullende tegemoetkoming. Ouders die hiervoor in aanmerking komen hoeven ook geen aanvraag in te dienen, maar het is wel belangrijk dat zij de kinderopvangtoeslaggegevens actualiseren voor de jaren 2021 en 2022. Ook daarvoor geldt 30 april als uiterlijke datum om deze gegevens te actualiseren. Zij ontvangen de aanvullende vergoeding automatisch op de betaalrekening. Wanneer dat is, wordt later bekend gemaakt op de website van de Rijksoverheid.

De hoogte van de kinderopvangtoeslag is in 2023 niet meer afhankelijk van het aantal gewerkte uren. Minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laat deze voorwaarde voor de kinderopvangtoeslag los via het Besluit kinderopvangtoeslag 2023. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.