Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ophef nadat pm’er kind uit het oog verloor

Landelijke media berichten volop over een incident in Almere. Daar zag een pedagogisch medewerker over het hoofd dat een kind van de groep wegliep. Ze is inmiddels ontslagen.
Incident Almere.jpg
Foto: Fotolia

De pedagogisch medewerker haalde een groep kinderen op van school. Terwijl ze met de groep kinderen van school naar bso, liep een 4-jarig jongetje van de groep weg. De pm’er vergat het aantal kinderen te tellen. Dat er één ontbrak, was haar niet opgevallen.

Politie

Het jongetje werd door een passant gevonden aan de rand van het water. Hij droeg een hesje met daarop het logo van de opvang. De vrouw belde de politie die het kind alsnog naar de opvang heeft gebracht.

Ontslag

De kinderopvangorganisatie zegt het voorval zeer te betreuren. De pedagogisch medewerker is haar baan door dit incident kwijtgeraakt. Ouders zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.

Er gaan geluiden op dat de groepen op de bso groter worden. Minister Asscher sprak eerder van 30 kinderen op één groep (dit zijn er nu 20). Branche- en belangenorganisaties zouden 24 kinderen in één 8+groep willen toestaan. Gjalt Jellesma vindt dat deze beslissing moet worden gemaakt door mensen die verstand hebben van de dagelijkse praktijk in de bso. . Lees zijn advies van afgelopen zomer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.