Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar omvang peuterspeelzalen

In de aanloop naar de peuterplannen van minister Asscher, gaat bureau Buitenhek management & Consult inventariseren hoeveel peuters gebruikmaken van VVE, hoeveel speelzalen er zijn en wat ouders nu gemiddeld bijdragen aan peuteropvang. De MOgroep is nauw betrokken bij het onderzoek.
Onderzoek naar omvang peuterspeelzalen
Foto: ANP Photo

Buitenhek doet de inventarisatie in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Dat wil de peuterplannen van minister Asscher om het peuterspeelzaalwerk vanaf 2016 onder de brengen in de wet Kinderopvang verder vormgeven. Zonder actuele data kan Asscher niet verder.

Onderzoeksvragen

Onderzoekers leggen in ieder geval contact met de leden van de MOgroep die peuterspeelzalen exploiteren. De belangrijkste onderzoeksvragen betreffen: het aantal peuters dat gebruikmaakt van het aanbod, de capaciteit onderverdeeld naar ambitieniveau 1,2, en VVE en de actuele ouderbijdrageregeling. Het onderzoek start deze maand en moet in april 2014 zijn afgerond.

Consequenties

MOgroep neemt deel aan een bestuurlijk overleg om de consequenties van de brief van Asscher ‘Een betere basis voor peuters‘ voor de doorgaande lijn en de peuterspeelzalen uit te werken. De belangenorganisatie heeft nogal wat kritiek op de eerste opzet, vooral omdat ze bang is dat een groep kinderen tussen de wal en het schip valt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.